fisk/skaldjur,  gratäng,  middag,  sås

Lax i krämig baconsås

Fyra portioner🍴

4 laxfiléer
Ca 10 cm av en purjolök
1 pkt bacon
3 dl grädde
1 1/2 dl Philadelphia
3/4 msk dijonsenap ( jag har Johnnys )
salt
vitpeppar
1 1/2 dl riven parmesan

Börja med att sätta ugnen på 220°

Hacka purjolöken och klipp baconet i mindre bitar. Skölj laxfiléerna och torka av dem. Salta och peppra på båda sidorna.Lägg dem i en ugnssäker form. Hetta upp en stekpanna och lägg i en liten klick smör. När smöret smält lägg i baconbitarna och purjon. Fräs dem tills de fått färg. Tillsätt senapen och fräs tills den blandats ihop med bacon och lök. Tillsätt grädde och philadelphia. Låt såsen puttra några minuter och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över laxen och strö över riven parmesan. Sätt in i ugnen 20 minuter.

Njut av påskhelgen kram Jeanette❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.