asiatiskt,  Kyckling

Asiatisk kyckling

  • 600 gr kycklinglårfilé skurna i munsbitar
  • 3 paprikor skurna i munsbitar
  • 1 rejäl näve cashewnötter
  • 2 gula lökar
  • 1 näve bladspenat
  • olja att steka i
  • 6 msk teriyakisås
  • 2 fint hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk soja kikkoman
  • 3 msk brunt farinsocker
  • 6 msk vatten
  • maizena för bruna såser om du vill ha såsen lite simmig

Blanda samman ingredienserna till såsen. Teriyakisås, fisksås, soja, farinsocker och vatten.

Rosta nötterna i lite olja tills de får lite färg, hacka dem grovt och ställ åt sidan.

Stek paprika och lök i lite olja på högre värme tills de får lite färg. De ska fortfarande vara krispiga. Lägg över på en tallrik.

Stek kycklingbitarna i lite olja tills de är färdiga det tar några minuter. Tillsätt vitlöken och fräs ett tag under omrörning.

Häll i såsen och låt allt puttra nån minut. Tillsätt lite maizena . Rör runt ordentligt. Tillsätt paprika, bladspenat, nötter och lök, rör om och låt allt bli genom varmt.

Servera med ris eller nudlar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.