pasta, ris & potatis

Pasta&Gorgonzolasås

Krämig och sååå god ostsås till pasta, som passar alla dagar i veckan. Lättlagad och plånboks vänlig mat;) Kram Jeanette
 
 
IMG_5337 Pasta & Gorgonzolasås
 
Pasta till 4 personer
2 msk smör
2 msk mjöl
1/2 -1 pkt god gorgonzola 150 gr
3 dl mjölk
1 dl grädde
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk grönsaksbuljong ( kung markatta)
1/2 påse bladspenat
1 nypa salt ( smaka av) nymalen svartpeppar
ca 20 skivade champinjoner
1 klick smör
 
Gör så här
Koka pastan enligt anvisning på paketen.Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa ihop till en jämn smet. Häll mjölk/ gräddblandningen i kastrullen lite i taget och fortsätt vispa så att den inte blir klumpig. Tillsätt buljongpulvret. 3.Låt såsen koka upp och sjud sen ett par minuter på svag värme. Lägg i osten och låt den smälta. Under tiden fräser du spenat och pressad vitlök i en stekpanna med 1 klick smör i. Blanda ner detta i ostsåsen. Smaka av med salt & peppar . Hetta upp en stekpanna och lägg i en klick smör. Häll i de skivade champinjonerna och stek dem tills de fått lite färg. Salta och peppra. Lägg upp pastan på en tallrik, häll över sås och toppa med champinjoner dra några varv med svartpeppar kvarnen och servera en sallad sidan om.        

2 Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.