asiatiskt

Fredagskyckling

IMG_1937

Alla dagar är bra dagar men fredagen är lite extra bra. Idag är en ledig dag och jag ser fram emot ett träningspass , känns så härligt att jag kommit igång –  att bli starkare och piggare i både kropp & själ. Nog om det, nu vill jag tipsa om en enkel kycklingrätt för fyra personer som vi åt härom kvällen. Kram Jeanette

Kyckling med jordnötsdressing

Ris eller nudlar  till 4 portioner

Kycklingen

4 kycklingfiléer

2 msk olja

2 msk tamarisoja

Roasted garlic & pepper ( Santa Maria kryddkvarn)

2 msk  svarta sesamfrön

Jordnötsdressingen

5 msk mild olivolja

2 msk jordnötssmör

1 pressad vitlöksklyfta

1 nypa socker

1 tsk persilja

1/2 pressad lime

Gör så här

1.Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

2. Blanda ihop alla ingredienser till dressing.

3. Hetta upp ett stekjärn och bryn kycklingen, den ska få lite färg.

4. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form, ringla över tamarisojan och krydda ordentligt med garlic & pepper. Strö över sesamfröna sätt in en termometer i en av filéerna, sätt in i mitten av ugnen. Kycklingen är klar då termometern visar 70 grader.

Servera kycklingen med ris en sallad och ringla över jordnötsdressingen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.