Vegetariskt

Släng inte maten

  IMG_2054 - kopia - kopia.JPGÖverblivet ris fick nytt liv i en vegetarisk snabblagad wok. Grönsaker och rotfrukter finns alltid hemma, likaså sesamolja och soja av alla de slag. Detta tog 5 minuter att woka och den sammanlagda tiden med att skölja och hacka grönsaker – ca 15 minuter 😀 Man tar vad man gillar eller vad man har hemma, har man kyckling över så tar man också den i woken. Kram Jeanette Wokade grönsaker & ris till 2 personer Ca 2 dl kokt jasmin eller basmatiris 2 msk olja 1 huvud broccoli delad i buketter 1 röd lök 2 pressade vitlöksklyftor 1 msk sesamolja 2 msk ljus soja 2 krm svartpeppar 2 cm finhackad röd chilifrukt 1 ekologiskt ägg ca 8 champinjoner delade i fyra bitar 1 bit strimlad purjolök 1 röd paprika skuren i munsbitar Gör så här Hetta upp en panna med olja i. Börja med att steka broccoli knappt en minut, tillsätt resten av grönsakerna och stek ca två minuter. Tillsätt vitlök & chilin. Blanda runt. Vispa upp ägget. Gör lite plats i mitten av pannan och häll i ägget. Rör runt tills ägget är krämigt och nästan färdigt. Tillsätt ris, soja och sesamolja. Rör om ordentligt och smaka av med peppar.      

2 Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.