Kyckling i grön curry
Jag har fått äran att som matinspiratör hålla i tävlingar och utlottningar av fantastiska prenumerationsboxar för bästa smakbox. Varannan månad skickas en box till dig, fullsmockad med nya smaker och produkter till ett värde mellan 350-450 kronor. Du betalar endast 199:-. Med koden JEANETTE får du dessutom 15% rabatt på första boxen som ny prenumerant <3 I den senaste boxen Jubileumsboxen ” VÅRKÄNSLA” fick jag vara med i Smakbox tidning som innehåller bland annat en massa inspirerande recept – med två av mina egna recept. Ett av dem kommer här 😀
Ha en fin vecka kram
Kyckling i grön curry till 4 personer
1/4 dl rapsolja
900 gram tunt skivad kycklingfilé
3,5 msk Santa Maria grön curry pasta
1 finhackad solovitlök
1 finhackad schalottenlök
1 1/2 kycklingbuljongtärning ( Kung Markatta godast tycker jag)
2 förpackningar Santa Maria coconut milk extra smooth á 400 ml ( går bra med vilken som)
1 msk strösocker
1/2 msk pressad lime
ca 12 thai basilika blad ( inget måste om du inte hittar)
ca 2 cm tunt skivad röd chili frukt
1 röd spetspaprika eller vanlig skuren i munsbitar
1 grön spetspaprika eller vanlig skuren i munsbitar
1 burk bambuskott
till servering
ris, limeklyfta och hackad koriander
gör så här
Hetta upp oljan i en stekpanna med höga kanter. Tillsätt currypastan och låt det fräsa en stund. Rör om då och då. Tillsätt 1 kokosmjölkförpackning, rör om tills allt blandat sig. Låt det koka 2-3 minuter. Lägg i kycklingen och blanda runt, koka ca 5 minuter. Tillsätt därefter den andra förpackningen kokosmjölk, socker, lime, schalottenlök, vitlök och smula ner buljongen. Detta ska stå och puttra ca 15 minuter. Tillsätt paprikan, thaibasilika, bambuskott och den röda chilin. Låt allt puttra ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med limeklyfta, ris och hackad koriander.
Hoppas du gillar det!
3 Kommentarer
Tony
🙂🙂🙂🙂👍👍👍
Tony
Jättegott mmmm
kycklingmama
Lav u❤❤❤