kötträtter

Grillade hemgjorda burgare

Hej! Vilket underbart väder vi har idag (med). Lite svalare på termometern men ingen blåst så det kändes varmare. Vi grillade hemgjorda hamburgare och hade ugnsrostade potatisar till. Så gott <3 Snart dags att bänka sig i soffan och se vidare på serien Gone, ha en mysig kväll Kram Jeanette
 

Hemgjorda hamburgare
 
500 gr blandfärs
salt & svartpeppar
Santa Maria grillkrydda ( bästa )
 
Tillbehör
Brioche hamburgerbröd eller något annat du gillar.
 
bbq sås ( kung markattas är väldigt god )
tryffelmajonäs – Hellmann´s majonäs blanda med Zeta tryffelolja
tomatskivor
romansallad
saltgurka
cheddarost
 
Gör så här hamburgare
 
Dela färsen i fyra bitar och forma till biffar. Salta, peppra och krydda med grillkrydda. Grilla biffarna tills de är helt färdiga och pensla sedan med bbq sås, lägg sedan på osten och låt den smälta något. Grilla bröden och fyll med massa gott.
 
karamelliserad lök  
1-2 röd eller gul lök skär löken i 1/2 cm tjocka ringar, Smält 2 msk smör och fräs löken på inte för hög värme ca 4 minuter.De ska inte ta färg. Strö på 1-2 msk socker. Fräs ca 3-4 minuter tills sockret smält och lökringarna är genomskinliga.

 
 

3 Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.