pasta, ris & potatis

Baconsås till pasta

Hej hej☺Detta är mitt allra första inlägg på blogg.se, har nyligen flyttat hit och tidigare fanns min blogg på wordpress. Jag har fått massa hjälp från Beatrice tack tack! Jag är helt värdelös på på sånt här, bloggen är inte färdig än – lite småfix som jag inte själv kan göra utan hjälp 😉 Skulle verkligen behöva någon som arbetar med att bygga bloggar haha. Jag e helt kass 😉
 
Nu till receptet som är snabbt och lätt att göra. När du är färdig med såsen kokar du spagettin. Om man gör man spagettin för tidigt blir den sådär klibbig – inte bra. Sen är det bara att blanda ihop lagom med pasta i såsen. Tänk på att inte hälla i för mycket pasta då blir det inte krämigt eftersom pastan suger åt sig av såsen. Ta i lite i taget:)
 
Hoppas du gillar receptet, ha en fin dag kram Jeanette

 
Pasta med baconsås
5-6 pers
 
3 pkt bacon
5 dl grädde
3 dl mjölk
1 dl mjölk + 1/2 dl mjöl ( redning )
1 finhackad bananschalottenlök
3 finhackade vitlöksklyftor
eventuellt lite salt
massa nymalen svartpeppar
 
Tillbehör
riven parmesan, ruccola & nymalen svartpeppar
 
Gör så här
Sätt igång pastavattnet. Klipp bacon i bitar och stek tills de börjar ta färg, tillsätt lök och vitlök ( jag finhackar i en liten minihackare superbra! ). Stek ett litet tag under omrörning. Tillsätt grädde och mjölk. Vispa ihop redningen häll sedan i detta. Koka upp under omrörnig och rör runt ordentligt med visp. Låt det puttra tills den tjocknar och smaka av med massa svartpeppar & lite salt om du vill. Koka pastan och blanda med såsen. Toppa med parmesan, ruccola och nymalen svartpeppar.

 
 
 
 
 
 
 
 

2 Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.