kötträtter

Godaste köttbullarna?

Hej☺
Har du ett recept på köttbullar som du tycker är godast i världen och alltid gör? Har du något gott recept att dela med dig av, tipsa gärna! Här kommer ett nytt recept och något jag använder mer och mer av i mat är worcestershiresås. Det gör det där lilla extra i såsen prova så gott. 
Ha en fin dag kram♥
 
 
Du behöver till 4-5 portioner
 
smör att steka i
500 gr blandfärs
2 finhackade schalottenlökar
1 pressad vitlöksklyfta
1 ekologiskt ägg
1 dl grädde
1 msk hackad persilja
1 krm vitpeppar
1 krm svartpeppar
1 msk grillkrydda
1/2 tsk salt
1 msk kalvfond
 
Såsen
4 dl grädde
1 msk kalvfond
1 tsk dijon
1/2 msk worcestershiresås
salt & svartpeppar
 
toppa med färsk persilja
 
Gör så här 
Stek löken i smör tills den börjar få färg. tillsättvitlöken och fräs tillsammans en liten stund. Lägg över i en skål och låt svalna. Blanda samman alla ingredienserna till köttbullarna och låt smeten stå några minuter. Rulla köttbullarna och stek i smör tills de fått fin färg .
Lägg köttbullarna på ett fat.
 
I samma panna tillsätt ingredienserna till såsen, låt såsen koka upp och sedan småkoka tills den börjar tjockna. Lägg tillbaks köttbullarna i såsen och även vätska som finns på tallriken och låt allt småputtra några minuter. 
 
 
 
 
 
 

2 Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.