fisk/skaldjur

Laxgratäng med mild cheddar

inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för KITCHENTIME
Skippar du julstressen och trängseln i affärer och istället handlar på nätet? Du hittar massor med fina julklappar och bra priser här
Heej,
Igår åt vi laxgratäng med kastanjechampinjoner och mild cheddar, såå gott så här kommer receptet ☺Kram!
 
Laxgratäng med cheddar
4 port
ugn 225 grader 15-20 minuter
4 laxfiléer
1 klick smör
valfi mängd skivade kastanjechampinjoner
2 msk vetemjöl
2 1/2 dl grädde
2 1/2 dl mjölk
2 tsk dijonsenap
lite citronsaft från färsk citron
1 tsk torkad dill
salt & vitpeppar
2 dl mild riven cheddarost
Börja med att sätta ugnen på 225 grader.
Stek champinjonskivorna i smör, salta och peppra.
Blanda ihop ingredienserna till såsen i en kastrull.
Först mjöl och lite mjölk. Vispa tills smeten är helt slät och fri från klumpar.
Tillsätt resten av mjölken, grädde, dill, dijon och citronsaft. Vispa samman.
Koka upp och låt puttra några minuter tills såsen tjocknar.
Sänk värmen.
Tillsätt osten och rör tills den smält.
Smaka av med salt & peppar.
Torka av laxfiléerna, lägg i en ugnssäker form salta & peppra .
Fördela svampen ovanpå och häll över ostsåsen.
Sätt in i ugnen och låt den stå ca 15-20 minuter tills den fått fin färg.
 inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Mat.se   

2 Kommentarer

Lämna ett svar till Maria Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.