pasta, ris & potatis,  pastasås

Krämig fejk carbonara

Hej hej,

En härligt krämig ostfylld färsk pasta med bacon och grädde, sååå gott. Jag har köpt Grarants färska tortelloni al formaggi. Man tar vilken pasta man gillar. Receptet är till två personer och du bara dubblar receptet så har du till 4 portioner. Bella har skött sin skolgång hemifrån under en tid då hon går ekonomisk linje i Lund. Så många gånger har det blivit lunch gjord för två när hon har önskat tex pasta. Hoppas du gillar receptet och om du har något recept på pasta/ pastasås så tipsa gärna! Ha en fin dag Kram Jeanette

Du behöver

  • kokt pasta för två
  • olivolja att steka i
  • 1 paket bacon skuren i mindre bitar
  • 3 dl grädde
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1/2 dl riven pecorino
  • lite extra pecorino att toppa med
  • några basilikablad att toppa med

Så här gör du

Hetta upp en panna och häll i olja. Låt oljan bli varm och tillsätt baonbitarna. Låt dem fräsa några minuter under omrörning tills de börjar få färg. Tillsätt vitlöken och fräs en litet tag. Häll i grädden och pepparn. Rör runt lite då och då medans såsen småkokar. Den ska tjockna något och det kan ta ett litet tag. Du ser när den tjocknar och vi vill inte att såsen ska vara rinnig. Därefter sänk värmen helt och blanda i osten. Häll såsen över pastan, strö över mera ost och några basilikablad och dra några varv med svartpeppar kvarnen över tallriken. Smaklig spis!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.