asiatiskt,  Kyckling

Lo Mein Nudlar

Hej hej,

Ps inlägget innehåller reklamlänk

Hoppas ni haft en fin helg. Här har vi ätit gott, fått hem den härliga smakboxen med tillägget kylt & fryst. Så mycket gott kan ni tro och sååå prisvärd. Vill du börja prenumerera på Smakbox så får du 20% rabatt på första boxen men koden JEANETTE. Lär mer här. Alla är lika nyfikna när den kommer och katten gillar när lådan är tom hehe 😉 För ett tag sedan fick jag också hem en box med produkter från kikkoman, så i denna rätten använde jag soja såsen. med lite mindre salt i. Lo Mein nudlar är en populär kinesisk rätt som man snabbt svänger ihop själv. Grönsaker, protein av något slag, nudlar och en god sås faller många många i smaken. Vill du ha den vegetarisk går det hur bra som helst. Ta de grönsaker du gillar eller har hemma. Bara att dubbla receptet om du vill ha mer. Smaklig spis!

Sås

 • 1/2 dl vatten
 • 1 1/2 tsk kycklingfond
 • 3 msk ostronsås
 • 1 msk sojasås
 • 1 tsk maizena
 • 1 tsk sesamolja

Nudlar

 • Ca 3 msk olja
 • 1 bit skalad ingefära ungefär som halva din tumme finhackad
 • 1 finhackad solovitlök eller 3 klyftor
 • ca 300 gr kycklingfilé skuren i tunna skivor
 • 1 morot riven i en julienne skärare eller med kniv i stavar
 • 1 pak choy bladen grovt skurna på längden och tvären
 • 2 stycken kokta nudelnästen
 • 2 salladslökar skurna på snedden
 • några minimajs på burk skurna i tre delar
 • svartpeppar

Så här gör du

Börja med att blada ihop såsen i en skål. Sätt åt sidan.

Nu till nudlarna. Värm upp en panna ordentligt och tillsätt olja. Stek ingefära och vitlök ett par sekunder. Tillsätt kycklingen , peppra och sänk värmen lite. Stek nån minut tills kycklingen nästan är genomstekt. Tillsätt nudlar, morot, minimajs, pak choy och stek en liten stund under omrörning. Tillsätt såsen och rör runt så allt blandar sig och såsen tjocknat. Smaka av tillsätt kanske lite extra soja eller salt & peppar. Strö över salladslök och servera på momangen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.