kötträtter

Krämig lövbiffgryta

Gör såsen först och sedan stek upp lövbiffen snabbt, tillsätt sedan i såsen för att lövbiffen inte ska bli torr. Även hur god som helst att värma dagen efter👌

Önskar dig en fin dag

Kram

500 gr lövbiff
Smör att steka i
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 röd spetspaprika
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1/2 Boursin black pepper färskost
1 1/2 msk oxfond
1 msk kinesisk soja
1/2 msk dijon senap
Dra några rejäla drag med grönpeppar kvarnen

Fräs finhackad lök och paprika i smör. Tillsätt riven vitlöksklyfta. Fräs en liten stund. Häll ner grädde ost creme fraiche fond senap och soja. Rör om och låt puttra en stund. Tillsätt grönpeppar. Låt såsen puttra ca 10 minuter.

Strimla lövbiffen, stek i smör salta o peppra. Tillsätt köttet i såsen. Servera med ris och sallad.

Hoppas du gillar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.