asiatiskt

Hoisinnudlar & tigerräkor

Hej hej,

Snöat in på nudlar och pasta denna sommar 😉 Knasigt när man längtat så efter just grillning dessa underbara sommarkvällar. Men här ska ni få ett gott recept på en enkelnudelrätt. Hoppas du gillar <3 Ha en fin dag

Kram

Ps du vet väl att du kan följa mig på Instagram

 

Du behöver till 4 portioner

nudlar till fyra

ej redan tillagade tigerräkor eller wannamei räkor valfri mängd ( jag hade 6 st / person )

rapsolja att steka i

salt & svartpeppar

1/2 – 1 msk sesamolja

1 riven solo vitlök eller 2 stora vitlöksklyftor

ca 1 msk grovt riven ingefära

ca 1-2 tsk sambal oelek

1 dl hoisinsås

toppa med rostad lök och salladslök

Gör så här

Koka nudlarna enligt anvisning på paketet. Blanda samman ingredienserna till såsen i en skål. Hoisinsås, sambal oelek, ingefära, vitlök, sesamolja. Stek räkorna på hög värme i rapsoljan salta och peppra på båda sidorna. När räkan börjar bli rosa och få fin stekyta vänder du på dem. Lägg räkorna åt sidan och blanda nudlar och såsen på medelvärme i en stekpanna. Lägg upp i skålar och lägg i räkorna, toppa med rostad lök och salladslök <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.