gratäng,  Kyckling,  LCHF

Kycklingfilé i krämig balsamicosås

Hej hej! Detta är en riktigt god rätt som passar när som, som vardagsmat och bjudmat. Balsamico är samma sak som balsamvinäger och visst låter balsamico bättre i namnet på än balsamvinägersås 😉 Inspo från Hemmets 😉 Tomaterna fick jag i en box från Zeta och Smakbox. De är så goda och finns att köpa i affären, ialla fall i de större. Hittar du inte ta färska små söta tomater och dela dem på hälften och låt dem koka med från början i såsen innan du häller såsen i gratängformen. Du vet väl att du får 20 % rabatt på första Smakboxen vid start av prenumeration eller som gåva. Detta är en väldigt populär box som kan bli en trevlig gåva i Jul. Använd koden JEANETTE.

Är uppe före tuppen och har stekt juliga köttbullar, gjort gratäng och morotsmuffins innan klockan 9:00. Morgonen är min bästa tid på dygnet. Kan vara väldigt effektiv när jag vill hehe 🙂 Visst ja, jag har tvättat två maskiner med 😉 Fördelen med att ha varit en hästtjej, tidiga mornar i stallet som barn . Älskar tidiga mornar.

4 portioner

Du behöver

4 minutfiléer

salt peppar vitlökspulver

smör att steka i

3 dl grädde

2 msk balsamvinäger

1 riven vitlöksklyfta

1 kycklingbuljongtärning

1 tsk oregano

1 tsk tamarisoja

Zeta ugnsbakade tomater ett par stycken

Toppa med

1 paket bacon skurna i cm breda bitar

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Stek kyckling minutfiléerna i smör, salta peppra och strö över vitlökspulver. Stek tills de fått fin färg på båda sidorna. Lägg över i en ugnsform.

I samma panna häller du i grädde, balsamvinäger, soja, riven vitlök, oregano, smula ner buljongen. Koka upp tillsätt tomaterna och häll såsen över kycklingen. Sätt in i ugnen 20 minuter.

Under tiden steker du baconbitarna tills de blivit krispiga. Fördela dem över gratängen.

Servera med ris eller pressad potatis

Hoppas du gillar! Ha en fin dag <3

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.