pasta, ris & potatis,  pastasås

Spagetti med krämig baconsås

Du behöver till 4 portioner

smör att steka i

2 pkt valfritt bacon

1 finhackad schalottenlök

2 finhackade vitlöksklyftor

6 dl grädde

svartpeppar

1 msk kalvfond

1/2 dl riven parmesan

kokt spagetti till 4 personer ( spara lite av pasta vattnet )

Toppa med

parmesan

svartpeppar

hackad persilja

Gör så här

Skär baconet i små bitar, stek i smöret tills det får lite färg. Tillsätt lök och vitlök, peppra efter smak. Fräs det ca 1 minut. Tillsätt grädde och kalvfond, låt såsen småputtra tills den blir lite tjockare ca 6,7 minuter ( under tiden kokar du pastan ) rör om lite då och då. Häll i parmesan och sänk värmen. Smaka av med mer peppar. Tillsätt den kokta pastan och gärna direkt från kastrullen med vattnet kvar. Rör om ordentligt. Om du tycker det behövs, ta med lite pastavatten och blanda ner i såsen tillsammans med pastan. Servera med mer parmesan och massa svartpeppar. Enkelt och uppskattat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.